In afwachting van een definitieve beslissing over de heraanleg van de horecazone van de Corbiestraat Mol binnen het project 'Groen hart voor MooiMol' blijft dit centrumgebied autovrij.

Belevering van de horecazaken verloopt opnieuw via de Boerenkrijgstraat. De toegang via het Rondplein wordt na de dinsdagmarkt op 14 december dichtgezet met de nodige signalisatie en extra afbakening.

Ook tijdens de winterperiode investeert het gemeentebestuur via uitgebreide winterverlichting in een sfeervolle uitgangsbuurt. Het parcours van de nieuwste editie van onze lichtjeswandeling loopt opnieuw doorheen de horecabuurt, waardoor het verkeersvrije karakter voor extra veiligheid en beleving zorgt.

Natuursteenherstellingen

De tijdelijke verkeersmaatregelen die starten na afloop van de natuursteenherstellingen op het kruispunt Boerenkrijgstraat - Corbiestraat gelden tot aan de opstelling van de kermis op dinsdag 22 maart. Na de kermisperiode starten we opnieuw met Cosy Corbie waarbij we de straat – net als één rijstrook aan de zuidkant van het Rondplein – in een gezellig en sfeervol zuiders kleedje steken.

Leveringen

De belevering van de horecazaken verloopt opnieuw via het kruispunt Boerenkrijgstraat – Corbiestraat. Leveranciers moeten telkens de verplaatsbare afsluiting terugplaatsen. Aan de zijde van het Rondplein komt een zwaardere afsluiting die niet manueel mag verplaatst worden.

Ontsluiting Rondplein

Voor de ontsluiting van het Rondplein maken we opnieuw gebruik van de parallelwegen. Sinds het einde van Cosy Corbie zijn alle rijstroken beschikbaar. De doorsteek ter hoogte van het kruispunt Lakenmakersstraat – Corbiestraat wordt opnieuw afgesloten, zodat deze alleen door fietsers en voetgangers gebruikt kan worden. Zeker in de donkere winterperiode zorgt dit voor extra veiligheid.